2012. november 16., péntek

Perec, és ropi 1.0

Perec, és ropi/grissini

A recept a Gluténmentes Bt. oldaláról van.




Hozzávalók: (dupla adag... :D )

  • 2 csomag Emese kenyérpor (90 dkg)
  • 50 dkg Ráma
  • 1 nagy tejföl (450 g)
  • 10 dkg élesztő
  • 2 tojás
Elkészítése:
A kenyérporban elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a felolvasztott rámát, a tejfölt, a tojásokat, és az egészet összedolgozzuk a robotgép dagasztókarjával.
Ha jól összeállt a tészta, a hűtőben pihentetjük egy órát.
Kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és perec szaggatóval kiszaggatjuk. Lehet belőle sodorni kis rudakat is, és akkor házi ropink, vagy grissinink is lesz. :)
Lehet a tetejére szórni puffasztott amarantot, szezám magot, illetve sajtot is! 
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Nagyon finom!!! :)

4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Kedves Mariann!
      Nyugodtan használhatsz hozzá instant élesztőt. Mostanában én is inkább azt használom. :)
      Akár 1 csomag is elég a dupla adaghoz,de kettőnél több biztosan nem kell.
      Szép estét! Helga

      Törlés
    2. Nagyon szépen köszönöm Kedves Helga! :) Haas instant gluténmentes élesztőt használok akkor ezután is :) Boldog Új Évet kívánok! :)

      Törlés
    3. Nagyon szépen köszönöm Kedves Helga! :) Haas instant gluténmentes élesztőt használok akkor ezután is :) Boldog Új Évet kívánok! :)

      Törlés