2012. november 17., szombat

Kakaós csiga

Kakaós csiga

Eredeti recept innen van, de itt is módosítgattam pár dolgot. :)







Hozzávalók a tésztához:

  • 250 ml langyos tej
  • 100 ml langyos víz
  • 40 g cukor
  • 20 g friss élesztő
  • 320 g Alfa-mix liszt
  • 8 g FiberHusk
  • 14 g burgonyapehely (kb. 1 evőkanállal)
  • 3 ek olaj
  • pici só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2-3 ek olvasztott vaj/margarin
  • Nesquik kakaópor
Elkészítés:
A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd minden hozzávalót jól eldolgozunk a robotgép dagasztókarjával.
Langyos helyen kb. egy órát kelesztjük.
Ezután egy olajos szilikonos lapon kb. 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
A tetejét megkenjük az olvasztott vajjal/margarinnal, és jó vastagon megszórjuk a kakaóporral.
A szilikon lap segítségével feltekerjük , és éles késsel 2-3 cm széles szeleteket szelünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket olyan 2 cm távolságra, meglocsoljuk a tetejüket vaníliacukros tejjel, és még fél órát kelesztjük.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, amikor azonban már kezd pirulni a csigák teteje, ismét meglocsoljuk vaníliacukros tejjel. Ezt követően még 10 percig sütjük a csigákat 150 fokon.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése