2012. november 17., szombat

Túrós-almás fánk

Túrós-almás fánk




Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg Alfa-mix liszt
  • fél kk sütőpor
  • 1 savanykás alma
  • 2 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • fél dl tej
  • 3 ek rum, vagy kevés rumaroma

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a túrót pedig a tojásokkal, cukrokkal, tejjel, rummal. Az almát nagyon apróra vágjuk, és minden hozzávalót összekeverünk.
Az olajat a legkisebb fokozaton felhevítjük, és amikor már elég forró, kiskanál segítségével beleszaggatjuk a masszát. Annyit süssünk ki egyszerre, amit kényelmesen meg tudunk fordítani.
Ízlés szerint tálalhatjuk lekvárral (eper, barack, stb.), csokikrémmel, nutellával, fahéjas cukorral. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése