2012. november 17., szombat

Almás pite

Almás pite

Az eredeti recept innen származik, viszont ott a kép alapján nekem túl vékonynak tűnt a tészta, ezért növeltem a tészta arányait. Így viszont talán túl vastag lett... Mondjuk a család már forrón nekiesett, és bőszen tesztelték, tehát így is nagyon finom lett. :)


Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg Alfa-mix liszt
  • 25 dkg rizsliszt
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 5 dkg Emese süteménypor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 20 g vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 25 dkg puha Ráma
  • 2 dl tej
  • 90 g cukor
Töltelék:
  •  1,5 kg alma
  • 150 g cukor
  • 2 csapott kk fahéj

Elkészítés:
Az almát lereszeljük, és összekeverjük a cukorral, illetve a fahéjjal.
A tésztához szükséges alapanyagokat összedoglozzuk, két részre osztjuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát. Én ezt a fázist kihagytam.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, és vagy sütőpapírral bélelt, vagy vajazott lisztezett tepsibe rakjuk.
A tészta tetejét megszórjuk rizsliszttel, vagy kukoricaliszttel, majd ráhalmozzuk az enyhén kinyomkodott fahéjas-cukros reszelt almát, és erre tesszük rá óvatosan a másik kinyújtott tésztalapot.
A felső tésztalapot megszúrkáljuk villával, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük a pitét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése