2012. november 17., szombat

Babapiskóta, piskótatallér

Babapiskóta / Piskótatallér



Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 200 g Emese süteménypor
  • 100 g Alfa-mix lisztkeverék
  • 150 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • kevés sütőpor

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukrokkal összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgájákat, végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
Habnyomóba, vagy kilukasztott zacskóba tesszük a masszát, és babapiskóta, vagy tallér formákat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt elkészülnek.

Tanács:
A sütőből kivéve várjuk meg, amíg kihűlnek a babapiskóták, mert akkor könnyebben lejönnek a sütőpapírról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése