2012. november 17., szombat

A legtutibb gluténmentes fánk! :)

Fánk



Hozzávalók:
  • 250 g Alfa-mix lisztkeverék
  • 4 g FiberHusk
  • 180-200 ml langyos tej
  • 30 g friss élesztő
  • pici rumaroma
  • 50 g cukor
  • 60 g olaj
  • 2 tojássárgája
  • pici só
Elkészítés:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd minden hozzávalót alaposan összedolgozunk a robotgép dagasztókarjával.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük, ami kb. fél órát jelent.
Ezután rizslisztes szilikon lapon ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ismét várunk egy fél órát, mielőtt kisütnénk a fánkokat.

Nagyon finom, ruganyos tésztájú fánkok lesznek! Pillanatok alatt elfogyott! :D

9 megjegyzés:

  1. Hello!

    Csak azt szeretném kérdezni, hogy ebből a receptből kb hány db és mekkora fánk jön ki?

    VálaszTörlés
  2. Szió!

    A legnagyobb pogiszaggatóval szoktam kiszaggatni a fánkokat, és így kb. 20 db lesz.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Neharagudj lehet hogy butaságot kérdezek de ezt is olajban kell sütni vagy sütőben? Köszönöm szépen!! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! :) Nagyon szépen köszönöm,most fogok előszőr fánkot sütni,ezt probálom meg először.Nagyon tetszenek a receptjeid!!!!Minden jót nektek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szió!
      Na hogy ízlett a fánk? :) Örülök, hogy tetszenek a receptek, igyekszem majd bővíteni a listát. :)
      Szép estét!

      Törlés
    2. Tökéletes recept,talán egy kis cukor hiányzik . Megtöltöttuk csokikrémmel, isteni.Kezdő glutenmentes főző vagyok,kicsit aggódtam mi lesz ebből,de nagyon jó.

      Törlés
    3. Örülök, hogy bejött a recept! :)

      Törlés