2012. október 24., szerda

Krumplis pogi

Krumplis pogi


Hozzávalók:
  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg gluténmentes kenyérpor (Alfa-mix)
  • 2 dkg élesztő
  • 50 ml langyos tej
  • 1 mk cukor
  • 2 kk só
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek tejföl
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg sajt a pogik tetejére
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, majd átnyomjuk krumplinyomón. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A krumplit még melegen összedolgozzuk az összes hozzávalóval. Ha szükséges, lehet bele tenni még lisztet. A tészta puha legyen, és ne ragadjon.
Langyos helyen kelesztjük még fél órát, aztán rizslittel megszórt deszkán/szilikonlapon 2 cm vastagra nyújtjuk. Késsel rácsozzuk, megkenjük a tetejüket tojásfehérjével, szórunk rá sajtot, és kiszaggatjuk őket. Szaggatás után kicsit megsodorjuk a pogikat, hogy magasabbak legyenek
Előmelegített sütőben (kb. 180 fok) aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése