2015. február 1., vasárnap

GM Bukta

Bukta

Végre sikerült olyan buktát alkotnom, ami hasonlít a búzalisztesre. Az eredeti recept itt található. A Nutri free liszt elég sós, így legközelebb lehet Schar mix b-vel fogom elkészíteni. Próbáltam követni a receptet, de néhol kénytelen voltam változtatni.


Hozzávalók:
  • 50 dkg Nutri Free mix per pane liszt
  • 2 púpos ek Alfa-mix (mivel nagyon híg lett először a tészta.)
  • 1 kk Fiber Husk / útifű maghéj
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 tojás
  • 16 dkg cukor (a liszt sós mivolta miatt még többet is elbírt volna)
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl langyos tej
  • 1,5 dl langyos víz
  • lekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk alaposan a robotgép dagasztókarjával. Fél óra pihentetés után rizslisztezett felületre borítjuk a tésztát, kicsit átgyúrjuk, és kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Pizzavágóval felvágjuk egyenlő darabokra, és megtöltjük lekvárral. A széleket jól összedolgozzuk, hogy ne folyjon ki belőle a lekvár. Az így elkészült buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz közel, és 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük őket. A tepsi alján persze ott van a vizes fazék. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése