2015. október 19., hétfő

GM Meggyes-mascarponés-pudingos mini torta

Meggyes-mascarponés-pudingos torta



Piskóta:
  • 5 db tojás
  • 11 dkg rizsliszt
  • 6 dkg keményítő
  • 2 g sütőpor
  • 2 ek olaj
Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag vaníliás puding
  • kb. 300 g friss, vagy fagyasztott meggy
  • ízlés szerint cukor (nálam 5 ek)
  • ízlés szerint fahéj (nálam 2 csipet)
  • szükség szerint kevés víz
Elkészítés:
  • A piskóta tésztából 6 db kör alakú lapot sütünk.
  • A kimagvalt meggyet feltesszük főni a fahéjjal együtt. Ha felfőtt, a meggyet kivesszük, és összeturmixoljuk. 
  • A meggylével elkészítjük a pudingot, és ha már kihűltek a masszák, összekeverjük őket a mascarponéval, majd megkenjük vele a lapokat.
  • Tejszínhabbal díszítjük, vagy kinek mi a szimpatikus. :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése