Piskóta:
- 5 db tojás
- 11 dkg rizsliszt
- 6 dkg keményítő
- 2 g sütőpor
- 2 ek olaj
- 250 g mascarpone
- 1 csomag vaníliás puding
- kb. 300 g friss, vagy fagyasztott meggy
- ízlés szerint cukor (nálam 5 ek)
- ízlés szerint fahéj (nálam 2 csipet)
- szükség szerint kevés víz
- A piskóta tésztából 6 db kör alakú lapot sütünk.
- A kimagvalt meggyet feltesszük főni a fahéjjal együtt. Ha felfőtt, a meggyet kivesszük, és összeturmixoljuk.
- A meggylével elkészítjük a pudingot, és ha már kihűltek a masszák, összekeverjük őket a mascarponéval, majd megkenjük vele a lapokat.
- Tejszínhabbal díszítjük, vagy kinek mi a szimpatikus. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése