2013. február 18., hétfő

Madártej

Madártej kicsit másképpen

Sosem szerettem a tojásfehérjét a madártejen, ezért babapiskótával szoktam tálalni. :)


Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 l tej
  • 4 tojássárgája
  • 1 ek vaníliás cukor (2 csomag)
  • 4 ek kristálycukor
  • gluténmentes (házilag készített) piskótatallér
Elkészítés:

Feltesszük főni a tejet, közben a tojássárgájákat összekeverema  cukrokkal. Hogy a tojás ne csapódjon ki, már a langyos tejbe belekeverem a cukros tojássárgájákat.
Folyamatosan kevergetjük, és addig főzzük, míg elkezd sűrűsödni.
Ha picit kihűlt, tányérokba szedjük, beletesszük a piskótatallérokat, és még csokireszelékkel is megszórhatjuk! :D

4 megjegyzés:

  1. Én madárkával, mindennel szeretem a madártejet! :D

    VálaszTörlés
  2. Én a fehér felvert, tejben átgőzölt/főzött tojásfehérjét hívom így. :D :D

    VálaszTörlés