Apukámtól tanultam ezt az ételt, és szerencsére sikerült gluténmentesre átvariálnom a receptet. :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g lereszelt, és kipréselt krumpli (3-4 db)
- 2 tojás
- 70 g Alfa-mix lisztkeverék
- 60 g rizsliszt
- 60 g kukoricaliszt
- pici só
- felkockázott füstölt szalonna
- pici olaj a szalonna pirításához
- 2 db tejszínes tömlős sajt (nekem ez ízlik a lejobban, de lehet másfajta is)
Elkészítése:
A krumplikat lereszeljük (én aprító gépben szoktam csinálni, sokkal gyorsabb :) ), majd kipréseljük belőle a felesleges levet, hozzákavarjuk a pici sót, a tojásokat, és a liszteket. Picit pihentetjük, majd ha jól felforrt a víz, akkor beleszaggatjuk a tésztát.
A felkockázott szalonnát megpirítjuk az olajon, majd hozzáöntjük a leszűrt tésztához, és végül összekeverjük a sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése