2013. január 30., szerda

Sajtos sztrapacska

 Sajtos sztrapacska

Apukámtól tanultam ezt az ételt, és szerencsére sikerült gluténmentesre átvariálnom a receptet. :)




Hozzávalók 4 személyre:
  • 200 g lereszelt, és kipréselt krumpli (3-4 db)
  • 2 tojás
  • 70 g Alfa-mix lisztkeverék
  • 60 g rizsliszt
  • 60 g kukoricaliszt
  • pici só
Valamint:
  • felkockázott füstölt szalonna
  • pici olaj a szalonna pirításához
  • 2 db tejszínes tömlős sajt (nekem ez ízlik a lejobban, de lehet másfajta is)

Elkészítése:

A krumplikat lereszeljük (én aprító gépben szoktam csinálni, sokkal gyorsabb :) ), majd kipréseljük belőle a felesleges levet, hozzákavarjuk a pici sót, a tojásokat, és a liszteket. Picit pihentetjük, majd ha jól felforrt a víz, akkor beleszaggatjuk a tésztát.
A felkockázott szalonnát megpirítjuk az olajon, majd hozzáöntjük a leszűrt tésztához, és végül összekeverjük a sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése