2016. november 23., szerda

GM kalács

Kalács

Sikerült egy nagyon finom, puha kalács receptet összehozni. :)


Hozzávalók:
  • 500 gr Glutenix Foszlós kalács sütőkeverék
  • 300 ml langyos tej
  • 60 gr lágy margarin/vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag instant élesztő
  • 10 gr útifű maghéj liszt/Fiber Husk

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd minden hozzávalót alaposan összedolgozunk a robotgép dagasztókarjával.
A masszát sütőpapírral bélelt formába/jénaiba kanalazzuk, elegyengetjük, és langyos sütőben duplájára kelesztjük.
Előbb 190 fokon sütjük, majd fokozatosan lecsökkentjük a hőmérsékletet kb. 170 fokra, és ha szükségesnek érezzük, sütőpapírral letakarhatjuk félidőben a kalács tetejét, nehogy megégjen. Nagyjából 45 percig kell sütni, természetesen sütőnként változhat a sütési idő.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése