Hozzávalók 8 db kiflihez:
- 200 g Schar Mix B lisztkeverék
- 100 g Alfa Mix lisztkeverék
- 6 g FiberHusk
- 20 g friss élesztő
- 1 mk só
- 300 ml langyos víz
- 3 ek olaj
Ugyanúgy készítjük, mint a "szuper" zsemlét, azzal a különbséggel, hogy az egész tésztát rizslisztes nyújtólapra borítjuk, kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságúra, és pizzavágóval 8 cikkre vágjuk. Nyújtás közben is szórjuk meg a tészta tetejét rizsliszttel, hogy ne ragadjon a nyújtófához.
Ezután a szélesebb végénél kezdve feltekerjük a tésztát, kifli formára igazítjuk, majd kivajazott, rizslisztezett tepsibe tesszük őket.
40-50 fokra előmelegített sütőben fél órán át kelesztjük, majd 200 fokon kisütjük őket. A sütőbe már az elején teszünk egy vízes lábast.
A végeredmény: