2013. november 1., péntek

Gluténmentes joghurtos süti



Hozzávalók:

Piskóta (24x37 cm kapcsos tepsihez)
  • 4 tojás
  • 9 dkg rizsliszt
  • 4,5 dkg keményítő
  • 12 dkg cukor (lehet kevesebb is)
  • pici szódabikarbóna
  • 2 ek olaj
Az elkészítését megtaláljátok a tortáknál. Sütése: 180 fokon sütjük 10 percig, majd 160 fokon kb. 5-10 percig.

Krém:
  • 500 g Zott Jogobella joghurt (botmixerrel átdolgozva a nagyobb gyümik miatt)
  • 3 dl Oké tejszín
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag zselatin (Horváth Rozi)
  • 1 kiskanál Expressz zselatin fix (a tejszínhabhoz)

Elkészítése:

A joghurtot a cukorral, zselatinnal felmelegítjük. Nem szabad felforralni!!!
Felverjük a tejszínhabot, és teszünk bele pici zselatin fix-et.
Ha kihűlt a joghurt, összekeverjük a tejszínhabbal, majd a csatos formába visszatett piskótára öntjük. Kb. 2 órára a hűtőbe tesszük (csak győzzük kivárni :D ), ezután már szépen szeletelhető.





2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik, ma kipróbálom! Köszi a sok jó ötletet, amit megosztassz velünk (sorstársakkal)! Kíváncsi lennék, hogy a Finax termékeket ismered-e? Nekem kenyérhez most ebből a fehér kenyérhez való jött be legjobban. Ez egy búza alapú liszt, amiből a glutént kivonták. Szerintem és a kisfiam szerint is nagyon finom! Üdv: Prédl Szilvia. Ja és persze: kellemes ünnepeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Szilvia!
      Örülök, ha segíthetek másoknak is! :) Sajnos nem ismerem a Finax termékeket, de ha alkalmam adódik rá, majd kipróbálom. :)
      Nektek is kellemes ünnepeket!

      Törlés