A recept a Gluténmentes Bt. oldaláról van.
Hozzávalók: (dupla adag... :D )
- 2 csomag Emese kenyérpor (90 dkg)
- 50 dkg Ráma
- 1 nagy tejföl (450 g)
- 10 dkg élesztő
- 2 tojás
A kenyérporban elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a felolvasztott rámát, a tejfölt, a tojásokat, és az egészet összedolgozzuk a robotgép dagasztókarjával.
Ha jól összeállt a tészta, a hűtőben pihentetjük egy órát.
Kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és perec szaggatóval kiszaggatjuk. Lehet belőle sodorni kis rudakat is, és akkor házi ropink, vagy grissinink is lesz. :)
Lehet a tetejére szórni puffasztott amarantot, szezám magot, illetve sajtot is!
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Nagyon finom!!! :)
Gluténmentes por élesztővel is lehet?
VálaszTörlésKedves Mariann!
TörlésNyugodtan használhatsz hozzá instant élesztőt. Mostanában én is inkább azt használom. :)
Akár 1 csomag is elég a dupla adaghoz,de kettőnél több biztosan nem kell.
Szép estét! Helga
Nagyon szépen köszönöm Kedves Helga! :) Haas instant gluténmentes élesztőt használok akkor ezután is :) Boldog Új Évet kívánok! :)
TörlésNagyon szépen köszönöm Kedves Helga! :) Haas instant gluténmentes élesztőt használok akkor ezután is :) Boldog Új Évet kívánok! :)
Törlés