Eredeti recept innen van, de itt is módosítgattam pár dolgot. :)
Hozzávalók a tésztához:
- 250 ml langyos tej
- 100 ml langyos víz
- 40 g cukor
- 20 g friss élesztő
- 320 g Alfa-mix liszt
- 8 g FiberHusk
- 14 g burgonyapehely (kb. 1 evőkanállal)
- 3 ek olaj
- pici só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 2-3 ek olvasztott vaj/margarin
- Nesquik kakaópor
A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd minden hozzávalót jól eldolgozunk a robotgép dagasztókarjával.
Langyos helyen kb. egy órát kelesztjük.
Ezután egy olajos szilikonos lapon kb. 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
A tetejét megkenjük az olvasztott vajjal/margarinnal, és jó vastagon megszórjuk a kakaóporral.
A szilikon lap segítségével feltekerjük , és éles késsel 2-3 cm széles szeleteket szelünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket olyan 2 cm távolságra, meglocsoljuk a tetejüket vaníliacukros tejjel, és még fél órát kelesztjük.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, amikor azonban már kezd pirulni a csigák teteje, ismét meglocsoljuk vaníliacukros tejjel. Ezt követően még 10 percig sütjük a csigákat 150 fokon.
Szia!Csodàsak a receptek!De mivel tudom helyettesíteni a Fiber Huskot?
VálaszTörlés