A recept a Gluténmentes Bt. oldaláról van.
Hozzávalók:
- 1 csomag Emese kenyérpor (45 dkg)
- 2,5 dkg friss élesztő
- fél pohár tejföl
- 1 tojás
- 1 ek olaj
- pici tej
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk a lisztben, majd minden összevalót jól eldolgozunk. Tej annyi kell bele, hogy jól lapítható, lágy tésztát kapjunk. Ha kész, 1 napot hűtőszekszérnyben pihentetjük. Szokásos módon kisütjük.
Tanács:
- Sütés előtt jó, ha fél órával hamarabb kiveszünk annyit tésztát, amennyit egyszerre meg szeretnénk sütni, mert akkor megpuhul, és könnyebb formázni is.
- Érdemes jó laposra formázni a lángost, mert egyébként nagyon tömény lesz a tésztája.
- Az eredeti receptben azt írják, hogy vizes kézzel lapítsuk el a lángost, de nekem jobban bevált a rizsliszttel való beszórás. Abszolút nem ragad úgy a tésztája!
- Négyünknek (2 felnőtt, és 2 gyerek) két alkalommal volt elég ez a mennyiség.Ez egyszerre 6 nagy lángost jelent.
- Másnap még finomabb lett! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése