Hozzávalók:
- 250 g Alfa-mix lisztkeverék
- 4 g FiberHusk
- 180-200 ml langyos tej
- 30 g friss élesztő
- pici rumaroma
- 50 g cukor
- 60 g olaj
- 2 tojássárgája
- pici só
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd minden hozzávalót alaposan összedolgozunk a robotgép dagasztókarjával.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük, ami kb. fél órát jelent.
Ezután rizslisztes szilikon lapon ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ismét várunk egy fél órát, mielőtt kisütnénk a fánkokat.
Nagyon finom, ruganyos tésztájú fánkok lesznek! Pillanatok alatt elfogyott! :D
Hello!
VálaszTörlésCsak azt szeretném kérdezni, hogy ebből a receptből kb hány db és mekkora fánk jön ki?
Szió!
VálaszTörlésA legnagyobb pogiszaggatóval szoktam kiszaggatni a fánkokat, és így kb. 20 db lesz.
Köszi szépen! ;)
TörlésSzia! Neharagudj lehet hogy butaságot kérdezek de ezt is olajban kell sütni vagy sütőben? Köszönöm szépen!! :)
VálaszTörlésSzió! Olajban szoktam sütni. Jó éjt! :)
TörlésSzia! :) Nagyon szépen köszönöm,most fogok előszőr fánkot sütni,ezt probálom meg először.Nagyon tetszenek a receptjeid!!!!Minden jót nektek! :)
VálaszTörlésSzió!
TörlésNa hogy ízlett a fánk? :) Örülök, hogy tetszenek a receptek, igyekszem majd bővíteni a listát. :)
Szép estét!
Tökéletes recept,talán egy kis cukor hiányzik . Megtöltöttuk csokikrémmel, isteni.Kezdő glutenmentes főző vagyok,kicsit aggódtam mi lesz ebből,de nagyon jó.
TörlésÖrülök, hogy bejött a recept! :)
Törlés