Hozzávalók:
- 250 gr Schar Mix B
- 1 mk só
- 3 ek olaj
- 250 ml langyos víz
- 20 gr friss vagy 5 gr száraz élesztő
Elkészítés:
A vízben kikavarjuk az élesztőt, utána géppel összedolgozzuk az összes hozzávalót ( kb. 5 perc). Olajos kézzel 6 db zsemlét formázunk, melyet kivajazott, lisztezett sütőlapra teszünk. Tetejüket megkenjük olajjal (erre szezámmagot szórhatunk), bár nálam ez a fázis mindig kimarad... :) .
40 fokos sütőben duplájára kelesztjük (kb 30 perc), majd 200 fokon 15-20 percig sütjük. Másnapra is nagyon puha marad.
Tanácsok:
- A zsemléket vizes kézzel szoktam formázni, nem olajossal. Így kevésbé ragad a kezemhez a tészta.
- Egy lábasba itt is tegyünk vizet, és rakjuk a sütő aljára. Célszerű már a kelesztés előtt betenni, így nem kell nyitogatni a sütőt.
- A megmaradt zsemléket érdemes lefagyasztani.
KÖszi ezt a receptet!!! A férjemről derült ki nemrég, hogy gluténérzékeny. Már sikeresen próbálkozok mindenfélével, de kenyér-zsemle kérdés nehéz ügy... Ez nagyon ízlik neki! Már többször is sütöttem - és nagyon egyszerű és gyors!
VálaszTörlésszabobeus
Szia!
TörlésÖrülök, hogy ízlik a párodnak! Azóta már fejlesztettem a zsemle receptemet, az új már kinézetre is jobb. :)
Próbáld ki ezt is: http://helgiglutenfree.blogspot.hu/2012/12/szuper-zsemle.html
Szép napot! Helga