Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 40 dkg gluténmentes kenyérpor (Alfa-mix)
- 2 dkg élesztő
- 50 ml langyos tej
- 1 mk cukor
- 2 kk só
- 2 tojássárgája
- 2 ek tejföl
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg sajt a pogik tetejére
A krumplit megfőzzük, majd átnyomjuk krumplinyomón. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A krumplit még melegen összedolgozzuk az összes hozzávalóval. Ha szükséges, lehet bele tenni még lisztet. A tészta puha legyen, és ne ragadjon.
Langyos helyen kelesztjük még fél órát, aztán rizslittel megszórt deszkán/szilikonlapon 2 cm vastagra nyújtjuk. Késsel rácsozzuk, megkenjük a tetejüket tojásfehérjével, szórunk rá sajtot, és kiszaggatjuk őket. Szaggatás után kicsit megsodorjuk a pogikat, hogy magasabbak legyenek
Előmelegített sütőben (kb. 180 fok) aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése