Piskóta 26 cm-es formához:
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 12 dkg rizsliszt
- 6 dkg étkezési keményítő
- 18 dkg cukor (lehet kevesebb is)
- késhegynyi szódabikarbóna
- 2 ek olaj/ olvasztott vaj
A tojásokat egészben felverjük habosra, kanalanként beletesszük a cukrot, majd az olvasztott zsiradékot, végül a szódabikarbónával, keményítővel összekevert rizslisztet.
A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de rögtön le is vesszük a hőfokot 180-ra. A későbbiekben én még lejjebb szoktam venni a hőt, fokozatosan 160 fokig, és ezért kicsit tovább sütöm.
Kb. 35-40 perc alatt sül így meg, de sütője válogatja. :)
Ha kisült, a formával együtt tegyük rácsra, hogy kihűljön kicsit, majd óvatosan lazítsuk meg a szélét, végül vegyük ki a formából, és húzzuk le róla a papírt.
Alapkrém, ahogy Anyukámtól tanultam:
25 dkg rámát habosra kavarunk 25 dkg cukorral.
2,5 dl tejből és 1 csomag vaníliás pudingból készítsünk sűrű masszát. Folyamatos kevergetés mellett hűtsük ki, majd keverjük össze a cukros rámával.
Ezután ízesíthetjük Szerencsi kakaóporral, vagy darált dióval. :)
Ügyes munkák és senki meg nem mondaná, hogy gm. :)
VálaszTörlésKöszönöm! :) Amúgy még finomak is! ;)
Törlés