Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 20 g olaj
- 2 tojás
- pici só
- vaníliás cukor
- 100 gr Alfa-mix liszt
- 10-15 g rizsliszt
Sütés előtt szoktam várni negyed órát, mert addigra megszívja magát a keményítő, ami a gm lisztben van.
Az első palacsintánál érdemes beolajozni a palacsintasütőt, a többinél már nem szükséges, hiszen tettünk a tésztába olajat.
Ebből az adagból kb. 7 nagyobb darab palacsinta lesz.
Mióta megkaptam a receptet Tőled, azóta én is csak így készítem! Szereti Hanna is nagyon! :)
VálaszTörlésEnnek igazán örülök! :)
TörlésKedves Helga,
VálaszTörlésBár nem néztem végig az összes receptet, de gondoltam, hátha a lurkó az amerikai palacsintát is kedvelné, így megosztanám veled az egyik kedvencemet, ami végtelenül egyszerá... :)
Én "glutén és laktózmentes" lisztből készítem, kicsit felturbózva, amúgy Jamie Oliver recept...eredetileg.
Szóval 1 bögre "liszt", 1 tojás, fél zacsi sütőpor, és innentől kezdve ami van otthon: pl. 1 reszelt alma/körte, fél bögre túró, olajos magvak. (vagy mindegyiket, ha úgy tarja kedvetek :) ) Aztán összekutyulod, és kis halmokban egy kis vajon megsütöd. Vigyázz, ne érjenek össze, mert megdagadnak egy kicsit. Kb. mindkét oldalát 3-3 percig kell sütni. Lekvárral, porcukorral, és bármi egyébbel fogyasztható. Egy baja van, nehéz abbahagyni.
Üdv.
Zsófi
csak a tej maradt ki: egy bögre tej :)
VálaszTörlésSzia Zsófi!
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet! Biztos ki fogom majd próbálni! :)
Annyi kérdésem lenne, hogy hány decis bögrét használsz hozzá?
Szép napot! Helga