A recept innen van, de nekem ezzel a recepttel rettentően folyékony lett a tészta, így módosítottam rajta. Nem aprózunk, így rögtön 4-szeres adagot csináltam, a módosítás után, viszont 6-szorosára duzzadt, úgyhogy készült pár keksz. :D
Hozzávalók (1 adag)
- 20 dkg Emese süteménypor
- 10 dkg rizsliszt
- 10 dkg olvasztott vaj/Ráma
- 10 dkg kristálycukor
- 0,5 dkg vaníliás cukor
- 0,5 kiskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 tábla étcsoki/tejcsoki
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tojásokat, aztán a szódabikarbónás lisztet, végül pedig az apró darabokra vágott csokit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe apró golyókat teszünk, picit ellapítjuk őket, és mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 5 perc alatt el is készülnek.
Tanács:
- A következő adagnál valószínűleg csökkenteni fogom a cukor mennyiségét, pedig már így is jóval kevesebbet tettem bele, mint ahogy az eredeti receptben szerepelt.
- A vajat, rámát lehet vegyesen is használni, én is így csináltam most. :)
- 7-8 darab keksz fér el egy tepsibe.
- Alsó-felső sütés mellett nem középre tettem a kekszeket, mert az első adag kisütése után azt láttam, hogy az alja jól megsült, de a teteje picit nyersnek tűnt. Tehát egy fokkal magasabban sütöttem ki a többit.
- Sütés után nagyon puhák, de ahogy kihül, megkeményedik, akkor érdemes levenni a sütőpapírról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése