Hozzávalók:
- GM babapiskóta, most éppen Schart használtam, de általában saját készítésű babapiskótával készítem (babapiskóta)
- 2 dl meleg víz/tej
- 3 kk Omnia istant kávé
- 2 kk rum/rum aroma
- 1 cs Dr. Oetker Házi krémes krémpor
- 9 dl tej
- 250 g mascarpone
Robotgép segítségével felverjük a tejet a krémporral. Ha elérte a megfelelő állagot, alaposan hozzákeverjük a mascarponét.
A meleg vízben/tejben feloldjuk az instant kávét, elkeverjük benne a rumot/rum aromát , és belemártjuk a babapiskótákat úgy, hogy nem szívják meg magukat nagyon. Ha nem elég a kávés keverék, akkor készítsünk újabb adagot.
Az így beáztatott babapiskótákat egymás mellé helyezzük egy jénai edényben (nálam 2 darabra volt szükség :) ), majd jó alaposan befedjük a mascarponés krémmel. Ezután jön még egy babapiskótás réteg, majd befejezésképpen ismét egy krémes réteg. Kb. fél napot hagyjuk állni a hűtőben, ha kibírjuk addig. :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése