Kedves Kolleganőmtől, Kovácsné Judittól származik ez a recept.
Hozzávalók:
- 1 egész, felkockázott csirkemell
- 1 nagyobb hagyma
- olaj, vagy zsír
- 2-4 babérlevél
- sárgarépa
- petrezselyem
- zöldborsó
- burgonya
- só és gm ételízesítő
- bors
- tárkony
- mustár, vagy citromlé
- tejföl, vagy tejszín
A hagymát apróra vágjuk (én le szoktam reszelni), és olajon/zsíron megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott husit, és csak azután öntjük fel vízzel, ha már szépen kifehéredett a hús.
Ezután teszem bele az ételízesítőt, sót, babérlevelet, borsot, tárkonyt, valamint az apróra vágott répát, petrezselymet, burgonyát, illetve a borsót.
Amikor már majdnem megfőtt a leves, öntök bele egy pici citromlevet, valamint egy nagy tejfölt is belekeverek.
Levesbetétként lehet bele készíteni burgonyagombócokat:
- 2 db héjában főtt burgonya
- szerecsendió
- só
- bors
- 1 tojásságája
- Alfa-Mix liszt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése