Végre sikerült olyan buktát alkotnom, ami hasonlít a búzalisztesre. Az eredeti recept itt található. A Nutri free liszt elég sós, így legközelebb lehet Schar mix b-vel fogom elkészíteni. Próbáltam követni a receptet, de néhol kénytelen voltam változtatni.
Hozzávalók:
- 50 dkg Nutri Free mix per pane liszt
- 2 púpos ek Alfa-mix (mivel nagyon híg lett először a tészta.)
- 1 kk Fiber Husk / útifű maghéj
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 tojás
- 16 dkg cukor (a liszt sós mivolta miatt még többet is elbírt volna)
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl langyos tej
- 1,5 dl langyos víz
- lekvár
A hozzávalókat összedolgozzuk alaposan a robotgép dagasztókarjával. Fél óra pihentetés után rizslisztezett felületre borítjuk a tésztát, kicsit átgyúrjuk, és kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Pizzavágóval felvágjuk egyenlő darabokra, és megtöltjük lekvárral. A széleket jól összedolgozzuk, hogy ne folyjon ki belőle a lekvár. Az így elkészült buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz közel, és 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük őket. A tepsi alján persze ott van a vizes fazék. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése